vineri, august 29th, 2008...1:16

Ciudatul joc…

Jump to Comments
Erau odata doi prieteni care jucau un joc de sah si se uitau la un acvariu . Fiecare miscare a lor pe tabla facea sa se intample ceva in acvariu. In acvariu un om tanar se misca intr-un desert. Miscarile celui din dreapta declansau dezastre naturale iar miscarile celui din stanga n-aveau aparent niciun efect. Scopul jocului era moartea tanarului. Prima miscare a adus o furtuna de nisip dar omul a supravietuit si s-a dus mai departe .
- E persistent , rase cel din stanga inainte sa-si faca urmatoarea mutare .
- Mda….
  Urmatoarea miscare veni si tanarul din jungla fu atacat de un animal salbatic. Dupa ce alerga, se urca in copac, lua un bolovan si omori animalul . Din el isi facu o haina si din piatra o sulita si avansa in jungla
- Tare persistent, rase iar si facu ce-a de-a doua miscare.
- O sa termin eu tot… stai tu calm.
  A treia miscare il prinse pe om intr-o padure langa o casa jegoasa crescand animale. O inundatie ii lua casa si toate animalele. Dupa plecarea apelor omul cobori de pe un deal unde se refugiase si incepu incet sa reconstruiasca.
- Uimitor . Nu vrea sa moara , rase si mai tare facand urmatoarea mutare.
- Nimeni nu e nemuritor.
    A patra miscare  puse in miscare vanturile de pe campie si o tornada puternica ii lua pe sus casa omului. El insa se misca repede, isi puse sotia si copilul in beci si dupa ce intra si el inchise usa. Cand au iesit la suprafata cei trei s-au uitat deznadajduiti la casa lor frumoasa si aranjata si au inceput incet sa stranga resturile.
- Se pare ca era pregatit . Nu-ti merge , rase iar pregatind inca o miscare. Celalalt nu raspunse si se uita concentrat.
    A cincea miscare aduse un razboi . Orasul batranului trecu prin iad dar mare parte din familia lui supravietui si el nu fusese luat in armata din cauza ca era prea batran.
-Sah mat.
-Nu e drept. Tu mereu castigi…
-Stiu, rase si se ridica.
     Batranul statea in pat acuma inconjurat de rude. Cel din dreapta dadu cu mana printre toti dar in loc sa-i loveasca trecu direct prin ei dar la trecerea prin batran ceva albastru cu nuante de negru si alb iesi la iveala si fu ridicat. Se uita la substanta gazoasa pe care o tinea in mana si incerca acuma sa se elibereze. O lasa libera si aceasta lua forma unui om care incepu sa implore insa cu o miscare rapida il facu sa dispara.
- Prea mult te lauzi cand castigi…
- Eu mereu castig…
- Exact . Nu inteleg de ce te mai lauzi atat…
- E un ritual… Mai joci un joc?
- Hai . Am tot timpul , poate pana la urma castig.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X